2009. április 27., hétfő

Levél Jockey-tól - Amerikai csekk beváltása

Ha netán amerikai is akad a megbízóink között, illetve egy-egy big spender, aki csekkel szeret fizetni, a csekket a K&H fiókjaiban zökkenőmentesen be tudjuk váltani, azaz kifizetik cash-ben. Én a pécsi Búza téri fiókba járok ilyetén ügyben, a néni még csak nem is pislog a pult mögött, egyből vágja mi a stájsz, faxol, iktat, ratz-fatz megoldja a helyzetet. Ha dolcsiban szeretnénk megkapni a dolcsit és nem forintban, akkor először átváltják forintba, majd vissza USA dollárba. Na, így nem fogunk meggazdagodni!

5 megjegyzés:

  1. Szia!Tudnál segíteni,hogy meddig lehet beváltani a csekkeket a kiállítástól számítva,mert az OTP-t sikerült elérnem,és eléggé kétségbe ejtettek a 3 hónappal,a K&h-t meg nem sikerült elérni...teljesen pánikban vagyok,nem szeretném kidobni a nyáron keresett kis pénzemet...:(

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    A magánszemélyek által kiállított csekkek 3, a cég által kiállított csekkek 6 hónapig érvényesek. Az Egyesült Királyságban 6 évig váltható be a csekk (kibocsátási időtől számítva, hiszen a csekken lejárati ideje nincs meghatározva).
    Én azért választottam annak idején a K&H-t, mert rugalmasnak találtam őket a nemzetközi utalgatások szempontjából. A csekk tényleges beváltása előtt azonban ellenőrzik a csekk kibocsátóját (mindig eltűnnek a színfalak mögött, elfaxolják a csekket felülvizsgálatra), ha valami nincs rendben, megtagadják a beváltást.
    Ha mindenhol falba ütközöl, mondván, lejárt a csekk, küldd vissza azt a kibocsátónak, és kérj helyette másikat. Egyszer volt egy beválthatatlan német csekkünk, a CIB-nél kellett volna hozzá egy számlát nyitnom, hogy a számlámon megjelenjen, kápéban nem tudták volna kifizetni, csak behajtásra... Visszaküldtem Dájcslánd-ba egy levél kíséretében, és orvosolták a problémát.
    Szóval, ne csüggedj. Ez nem a lottó ötös, amit elfelejtettél átvenni. A kibocsátó oldalán sem jelentkezik a mínusz, ha nem váltottad be. Vedd fel a kapcsolatot a volt munkáltatóddal, ha minden kötél szakad, hiszen megdolgoztál a pénzedért!

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Az elmúlt hetekben jártam a K&H pécsi Búza téri fiókjában, és azt mondták, hogy most már nem váltanak be csak úgy szimplán külföldi csekket.

    Nyitnom kellett volna egy számlát náluk, és csekk beváltásonként (összegtől függetlenül) 3.500 Ft-ot számolnak fel kezelési költségként.

    Erről Te tudsz valamit?

    Mostanában hol szoktad beváltani a külföldi csekkeket?

    Van javaslatod, hogy melyik banknál éri meg jelenleg leginkább?

    Előre is köszönöm a válaszod.

    ifjtothlajos[kukac]gmail[pont]com

    VálaszTörlés
  4. Üdv!

    Nekem van egy Londonból kiállított csekkem, ami lejárt. Tudna nekem valaki segíteni benne nekem, hogy hogyan vehetném fel vele a pénzt?

    VálaszTörlés
  5. Üdvözlöm!

    Előre le kell szögeznem, hogy nem rendelkezem naprakész információkkal csekk-ügyben, csekkes ügyfeleim "jobb" belátásra tértek, és vagy folyószámlára vagy PayPal-en keresztül utalnak. Hogy előbbi és utóbbi mennyivel jobb megoldás, egy nagyon szép és nagyon hosszú posztot igényelne.
    Két dolgot tehet:
    1. Bepróbálkozik a csekken feltüntetett pénzintézetnél vagy egy forgalmasabb K&H fióknál, esetleg Önnek szimpatikus banknál, és elmondja, hogy lejárt csekket kíván beváltani.
    2. Felveszi a kapcsolatot a kibocsátóval, közli a tényállást, és igényel egy új csekket. Csekket csak jóváhagyás esetén küldjön vissza!

    Sikeres és gyors ügyintézést kívánok:

    HellaHellstab

    VálaszTörlés