2010. február 4., csütörtök

iwiw, Facebook, Twitter - Szabad prédák?


Az RSA globális felmérése szerint az online bűnözés folyamatos terjedése megingatta a közösségi hálózatok iránti bizalmat.

Az RSA - az EMC biztonsági részlege - közzétette a 2010-es Global Online Consumer Security Survey nevű felmérésének eredményeit. A kutatásban több mint 4500 vásárló, illetve felhasználó vett részt, és adott választ az online fenyegetésekkel, a személyes információk online biztonságával összefüggő aggodalmakkal és a jobb azonosságvédelmi megoldások iránti igényekkel kapcsolatos kérdésekre.

A felmérés jelentősebb megállapításai között szerepel, hogy az adathalász támadások ismertsége 2007 és 2009 között megduplázódott, miközben az ilyen incidenseknek áldozatul esett személyek száma ugyanezen időszakban meghatszorozódott. Emellett - miközben minden egyes nap százezrek csatlakoznak a közösségi hálózatokhoz - a vizsgálat kimutatta, hogy a válaszadók közel kétharmada (65 százaléka) jelezte, hogy egyre kevésbé kommunikál vagy oszt meg információkat ezeken a helyeken a fokozódó biztonsági aggodalmak miatt.

A teljes cikk a Biztonsági Portálon olvasható!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése