2010. február 3., szerda

And now, the end is near (?)


Idén, de legkésőbb jövőre zuhanásba kezdhetnek a piacok, és a reálgazdaság is a Cashline elemzői szerint, akik kiszállást javasolnak minden eszközosztályból. A hétfőn publikált elemzésből tömény pesszimizmus árad – természetesen az elemzők többsége nem ennyire borúlátó, különösen a nagy befektetési házak környékén nem.
Határozottan rakta le voksát az optimista/pesszimista elemzői vélemények vitájában a Cashline: elemzőik szerint olyan eseménysorozat jöhet, „amelyhez képest a Lehman-csőd utáni pánik csak technikai korrekció”.
Az elemzés Nouriel Roubini – a közgazdász, aki megjósolta a válságot - legsötétebb vízióit visszhangozza, aki a napokban ugyancsak kitett magáért. A Der Standardnak adott interjújában megemlítette hazánkat – a balti államok, Románia, és Bulgária mellett – mint pénzügyileg törékeny kelet-európai államot, egy másik nyilatkozatában pedig gyengének értékelte a frissen megjelent amerikai növekedési adatot (5,7 százalék), mivel leginkább csak az átmeneti intézkedések hatása érződik rajta.
Megint fújják a buborékokat? Kis Miklós teljes cikke az fn.hu-n!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése