2010. március 11., csütörtök

Ha kell egy kis hely...


Már többször érintettem az FTP-tárhely témakörét, hiszen ennek használata is hozzátartozik a szakfordító mindennapjaihoz. Gyakorta előfordul, hogy a referencia anyagokat, TM-eket nem levél csatolmányában, hanem FTP-tárhelyen keresztül teszik elérhetővé.  A távoli asztali kapcsolatot mi is lehetővé tehetjük megbízóink, kollégáink számára például a LeechFTP segítségével. Rém egyszerű!
Aki egyszerűen használható FTP-programot keres, tökéletesen elégedett lesz az LeechFTP-vel. A munkaterület átlátható felosztása és egyszerű kezelhetősége a kezdők körében is slágerré teszi a programot.
Aki még nincs igazán otthon az FTP témakörében, annak általában egy nagyon egyszerű FTP kliensre van szüksége. A LeechFTP-t, mint ilyet, még mindig a keblünkre ölelhetjük, annak ellenére, hogy a szerző felhagyott a program fejlesztésével, és egy következőn dolgozik. A LeechFTP-t még mindig sok szerveren megtaláljuk az interneten. Az ok: a program valóban egyszerű felépítése. Az FTP szervereket minden szükséges bejegyzéssel, mint hozzáférési jogok (anonym, gast vagy user), elláthatjuk egy "telefonkönyvben", és egérkattintással kiválaszthatjuk. A LeechFTP a beállított internetkapcsolatot használja, és a helyi, valamint az FTP könyvtárakat egy fájlkezelő stílusában mutatja meg. A fel- és letöltéseket egyszerűen, ikonokra kattintva lehet elindítani, akárcsak a fájl- és könyvtárműveleteket. A fel- és letöltéseket több munkafolyamatra bonthatjuk. Az aktuális verzió proxy szerver és Windows 2000 támogatást is tartalmaz. 

Forrás: RedQueen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése