2009. szeptember 24., csütörtök

Végtelen szerelem

  
Érdekes kérdés, hogy árt-e a laptop akkujának, ha folyamatosan adapterre van dugva - annál is inkább, hogy érdekes módon ebben az ügyben nem mindenki foglal határozottan állást - így például a HP és a Dell idevágó passzusai sem egyértelműek.
Ezzel szemben azonban az Apple elég tisztán és világosan figyelmezteti a felhasználóit, hogy amennyiben a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a MacBook-jaik akkujából, akkor lehetőség szerint ne hagyják azt állandóan bedugva. Mi több, ha egy mód van rá, havonta legalább egyszer töltsék fel és süssék is ki teljesen.
Ha pedig úgy adódik, hogy az ember előre tudja, hogy hosszabb időn át (fél év vagy több) nem fogja használni a gépét, akkor az az optimális, ha 50%-os töltésen hagyja erre az időre. Egyéb esetben "mélykisütés" (deep discharge) állapot állhat be az akkuban, aminek ezek után komoly gondjai adódhatnak a feladata ellátásával.
Jó tanácsok ezek - főleg, hogy a MacBook-okhoz hasonlóan a legtöbb más laptop is továbbra is hagyományos lítium-ion akkukat használ, így a fent leírt javallatok megszívelése jó eséllyel pozitív hatással lehet más gépek akkuinak élettartamára és üzemidejére is.

Forrás: ipon.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése