2009. június 9., kedd

Reach the stars

A ProZ.com Certified PRO program a ProZ.com közösségének új kezdeményezése, melynek célja, hogy azonosítsa a különböző nyelvpárokban dolgozó, szakmailag alkalmas fordítókat és fordítóirodákat, és lehetőséget biztosítson számukra a kapcsolatépítésre és az együttműködésre egy olyan munkakörnyezetben, melyet kizárólag válogatott és ellenőrzött szakemberek alkotnak. Azok, akik felvételt nyernek a programba, elnyerik a „Proz.com Certified PRO” címet és emblémát, melyet megjeleníthetnek profillapjukon, illetve bárhol a ProZ.com weboldalon, valamint egyéb oldalakon is.

Melyek a minősítés megszerzésének követelményei?

Egyéni fordítók esetében:


1. Fordítói képesség * (forrásnyelvi kompetencia, célnyelvi kompetencia, kutatási kompetencia, kulturális kompetencia, technikai kompetencia)


2. Üzleti megbízhatóság


3. Felelősségteljes részvétel


* Az EN 15038 szerint


A ProZ.com fizetett tagsága (irodák számára vállalati tagság, egyéni fordítóknak rendes tagság) követelmény; ezen túl azonban a programban való részvétel nem jár többletköltségekkel. Egyéni fordítóknak és fordítóirodáknak el kell fogadniuk a szakmai irányelveket, emellett el kell fogadják a program résztvevőire vonatkozó szabályokat és feltételeket. Jelentkezni itt lehet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése